حراج ها تاثیری بر کاهش قیمت طلا و سکه ندارد؟

کارشناس بازار سکه و طلا ضمن بررسی اثر حراج سکه و شمش طلا بر بازار، به بررسی فاصله ارزش و قیمت دلار در حال حاضر پرداخت.

سجاد بوربور در گفت‌وگو با صدای‌بورس به بررسی قیمت دلار، سکه و حباب سکه پرداخت و گفت: در حال حاضر قیمت دلار بالای ۷۰ هزار تومان و سکه نیز بالای ۵۲ میلیون و ۵۰۰ تومان است. تا چند ماه پیش حباب سکه به بالای ۳۰ درصد رسیده بود اما در حال حاضر زیر ۲۰ درصد است که نشان ‌می‌دهد حباب سکه به موقعیت مناسبی رسیده است.

وی افزود: وقتی به بازار نگاه می‌کنیم، سکه حباب زیادی نسبت به سنوات گذشته یا حتی طلای آب شده و شمش ندارد در نتیجه هر قدر حراج صورت گیرد، نمی‌تواند حباب را کاهش دهد زیرا حباب از ۳۴ درصد به زیر ۲۰ درصد کاهش یافته و مسیر طولانی‌ را طی کرده است. نکته حائز اهمیت این است که حباب سکه به هسته سخت خود رسیده و نمی‌توان انتظار ۵۰ درصد ریزش دوباره را از همین سطح داشت در نتیجه این حراج نمی‌تواند به مقدار زیادی حباب را متاثر کند.

کارشناس بازار سکه و طلا به پیش‌بینی اثر این حراج بر بازار سکه و طلا تا پایان سال پرداخت و گفت: دلار بالای ۷۰ هزار تومان است و متغیرهای اقتصادی کشور فریاد می‌زنند که اگر قرار است دلار رشد کند، باید واقعیت‌های اقتصادی از آن حمایت کنند. در حال حاضر رشد اقتصادی به سختی بالای ۳.۵ درصد برای سال۱۴۰۳ است و رشد نقدینگی منتهی به آخر سال حدودا ۱۰ هزار و ۵۰۰ همت می‌شود، با چنین اتفاقاتی و میزان فروش نفت، ارزش دلار روی کاغذ نباید بیشتر از ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان باشد.

وی ادامه داد: از نظر فاندامنتال، ارزش دلار در بهترین حالت ۶۲ هزار تومان است اما اینکه قیمت حال حاضر آن ۷۱ هزار تومان است، به دلیل تفاوت کلمه قیمت با ارزش است. به بیان دیگر، قیمت حاصل عرضه و تقاضاست اما ارزش حاصل واقعیت‌های اقتصادی است.

بوربور با بررسی شواهد در سال‌های گذشته درباره قیمت دلار و نوسانات آن اظهار کرد: در سال ۹۷ قیمت دلار تا ۱۹ هزار تومان بالا رفت، به قیمت ۱۰ هزار تومان رسید و مدت‌ها روی قیمت ۱۲ هزار تومان ماند. در سال ۹۹ قیمت دلار تا ۳۳ هزار تومان بالا رفت، به ۲۰ هزار تومان رسید و مدت‌ها بر ۲۵ هزار تومان ماند. همچنین در زمستان ۱۴۰۱ قیمت دلار تا ۶۳ هزار تومان بالا رفت، به ۴۰ هزار تومان رسید و مدت‌ها بر ۵۰ هزار تومان ماند؛ زیرا ارزش دلار همان ۵۰ هزار تومان بود. پس قیمت می‌تواند از ارزش فاصله بگیرد اما در میان‌مدت و بلندمدت به آن نزدیک می‌شود.

وی درباره عوامل محرک فاصله قیمت دلار و ارزش آن گفت: عرضه و تقاضا، انتظارات تورمی از عوامل فاصله قیمت با ارزش دلار هستند. این انتظارات بود که قیمت دلار را افزایش داد. وقتی که سند قیمتی را انتظارات نوسان می‌دهد، یک انتظار مثبت روند افزایش قیمت دلار را خنثی می‌کند.

کارشناس بازار سکه و طلا گفت: ارزش دلار در حال حاضر ۶۲ هزار تومان و قیمت آن بالای ۷۰ تومان است. در این مقطع خرید سکه طلا یا دلار بسیار پر ریسک است زیرا در صورت رخ ندادن جنگ مستقیم ایران با کشورهای دیگر انتظار می‌رود دلار روند نزولی خود را به زودی طی کند.

کد خبر 510300

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =